[fullwidth background_color=”” background_image=”http://www.filoraorganics.com/wp-content/uploads/2017/06/Filora-Tea-products.jpg” background_parallax=”fixed” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”200″ padding_bottom=”100″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”yes” equal_height_columns=”yes” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][title size=”1″ content_align=”center” style_type=”none” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]

Βότανα

[/title][/fullwidth][fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”20″ padding_bottom=”0px” padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][one_full last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][title size=”2″ content_align=”center” style_type=”default” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Από την αρχαιότητα στο σήμερα[/title][/one_full][one_full last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][separator style_type=”single” top_margin=”” bottom_margin=”” sep_color=”#81d742″ border_size=”” icon=”fa-angle-double-down” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=””][/one_full][/fullwidth][fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”yes” equal_height_columns=”yes” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][one_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””]

Τσάι του βουνού

Sideritis scardica

Τσάι του βουνού (Sideritis scardica): Το εξαιρετικό αυτό τσάι φυτρώνει  στις παρυφές του Ολύμπου και πήρε το όνομα του από την αρχαία Ελληνική λέξη “Σίδερον” που σήμαινε σίδηρος και αποτυπώνει τόσο την υψηλή φήμη του στην αρχαία εποχή όσο και την περιεκτικότητα σου σε Σίδηρο. Ήταν ευρέως αποδεκτό πως η κατανάλωση τσαγιού του βουνού ενισχύει το κυκλοφοριακό και καρδιοαναπνευστικό σύστημα. Η κατανάλωση της ποικιλίας αυτής βάσει των ερευνών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και του Εθνικού Κέντρου Βιοτεχνολογίας της Αμερικής έχει θετική επίδραση στην καταπολέμηση της νόσου του Αλτχάιμερ, ενώ  δύναται να συμβάλει στην αντιμετώπιση διαφόρων κρυωμάτων και ήπιων στομαχικών και εντερικών διαταραχών. Φύεται σε ορεινά και ημι-ορεινά τοπία.

[imageframe lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”zoomin” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/imageframe][/one_third][one_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””]

Φασκόμηλο

Salvia officinalis

Φασκόμηλο (Salvia officinalis): Το εξαιρετικό αυτό βότανο με το ιδιαίτερο αρωματικό εκχύλισμα κατέχει από την Αρχαιότητα διακεκριμένη φήμη. Το όνομα του προέρχεται από τα Λατινικά από τη λέξη “Salvere” η οποία σημαίνει “έχω υγεία”. Ο Ιπποκράτης και ο Διοσκουρίδης είχαν εκθειάσει συστηματικά το φασκόμηλο ως ενισχυτικό μνήμης, ενώ οι Αρχαίοι Ρωμαίοι το θεωρούσαν ως το φυτό της Αθανασίας. Βάσει συστηματικής έρευνας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, η  ελεγχόμενη κατανάλωση φασκόμηλου δύναται να επιφέρει αντισπασμωδικά, διεγερτικά και τονωτικά αποτελέσματα, καθώς έχει αντιοξειδωτική και αντιβακτηριδιακή δράση. Καλλιεργείται και φύεται σε ορεινά και ημι-ορεινά τοπία.

[imageframe lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”zoomin” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/imageframe][/one_third][one_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””]

Λουίζα

Aloysia citrodora

Λουίζα (Aloysia citrodora): Το αρωματικό αυτό φυτό πήρε το όνομα του προς τιμήν της Βασίλισσας της Ισπανίας Μαρίας Αλουσίας. Κύρια χαρακτηριστικά της Λουίζας είναι το μαγευτικό λεμονάτο άρωμα και η απαλή γεύση . Το βότανο αυτό από τον 17ο Αιώνα και ύστερα, όταν και έφτασε στην Ευρώπη από τη Λατινική Αμερική, έγινε διάσημο για την καταπολέμηση της δυσπεψίας και άλλων στομαχικών διαταραχών αλλά και για την χαλαρωτική διάθεση που επιφέρει σε όσους την κατανάλωναν. Στις μέρες μας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι οι διουρητικές ιδιότητες του βοτάνου που συμβάλουν στο κάψιμο του περιττού λίπους και στην εξισορρόπηση του ανθρώπινου μεταβολισμού. Προτιμάει ημι-ορεινά πεδία και ζεστό κλίμα, γι αυτό και η ποιότητα της Λουίζας που καλλιεργείται στην Ελλάδα θεωρείται από τις καλύτερες στον κόσμο.

[imageframe lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” style_type=”none” hover_type=”zoomin” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” hide_on_mobile=”no” class=”” id=””] [/imageframe][/one_third][/fullwidth]